Prefab woning bouwen – op weg naar BENG

 

Wij bouwen energiezuinige prefab woningen op maat.

Wilt u een energiezuinig huis bouwen naar jouw wens, kavel en budget? FAB5+ helpt je graag met alles om een energiezuinige prefab woning te bouwen. Met ons 5s SIP prefab bouwsysteem bouwen wij snel een kierdicht en zeer energiezuinig casco. En met snel bedoelen we ook snel. Zodra de fundering gereed is, zetten wij een standaard prefab kubuswoning in 1 week op. Onze prefab woningen worden in de fabriek computergestuurd gemaakt, compleet met dragende constructie en thermische isolatie voor wanden en daken.
Prefab woning op maat

Een prefab huis bouwen op maat betekent bij ons dat op basis van definitieve ontwerptekeningen een prefab SIP tekening gemaakt wordt, wat de basis vormt voor de productie van het prefab casco. Zodra deze tekening akkoord is, kunnen we je een definitieve prijs aanbieden voor het prefab SIP casco. Als je eerst een ontwerp door ons wilt laten maken, kan dat natuurlijk ook.

5S SIP prefab casco

Het 5s SIP bouwsysteem wordt gebruikt om het ruwbouw casco van een gebouw te voorzien van een constructieve en thermische schil. De term SIP staat voor constructief isolerende sandwichpanelen. De panelen zijn voorzien van een binnen en buitenblad van OSB/3 met daartussen een isolatiekern van EPS of BASF Neopor. Het 5s bouwsysteem wordt als prefab elementen op de bouwplaats geleverd en kan in een aantal dagen worden gemonteerd. Isolatie en constructie in 1 systeem!

Onze manier van bouwen met hout (SIP panelen) betekent dat het energieverbruik veel lager is dan dat van een traditionele woning. Het natuurlijk lage energieverbruik is goed voor u, het milieu en uw portemonnee. Maar het is in principe pas de basis. Zonder extra isolatie realiseer je complete wand- en dakconstructies een Rc-waarde van 7,0 of meer. Op een traditionele manier van bouwen met steen schiet men tekort of wordt het heel kostbaar wanneer je aan de strenger wordende energienormen EPC en BENG wil gaan voldoen.

INFORMATIE AANVRAGEN »
prefab woning op maat
SIP prefab woning op maat gefabriceerd.
moderne energiezuinige kubuswoning
Moderne energiezuinige en kubistische woning
Op weg naar een NOM of BENG woning

Door de hoge thermische eigenschappen van het 5s SIP bouwsysteem is het uitermate geschikt om in combinatie met het juiste ontwerp en uitvoeringsdetails de basis te bieden voor BENG, NOM of zelfs passieve woning. Vanaf 1 juli 2020 worden de BENG (bijna energieneutraal gebouw) indicatoren de nieuwe standaard, een consequentie van deze nieuwe eisen is dat een beter geïsoleerde schil en luchtdichtheid zwaarder gaan wegen. Met het 5s SIP systeem zijn waardes van Rc5 tot zelfs Rc10 haalbaar, dit en de zeer hoge luchtdichtheidsklasse (3) , Qv10 waarde van < 0,15 dm3/s.m2, maakt het uitermate geschikt om zeer energiezuinige gebouwen te realiseren.

Ontwerpmogelijkheden van een prefab woning

Het 5s SIP bouwsysteem heeft in tegenstelling tot de traditionele SIP panelen geen ontwerp beperkingen (Wij kunnen het door de architect gemaakte ontwerp 1 op 1 overnemen). De hoge isolatiewaardes van de panelen bieden de architect de mogelijkheid om zeer slank te ontwerpen, dit kan esthetisch van grote meerwaarde zijn en daarnaast wordt er meer netto vloeroppervlak gecreëerd. Ons professionele team biedt technische ondersteuning bij het ontwerp en de engineering.

duurzame energiezuinige schuurwoning
Zijgevel moderne schuurwoning
bijzonder energiezuinige bungalow woning
Heel bijzonder en op maat ontworpen energiezuinige bungalow.
Zelf een prefab woning bouwen

Wij leveren prefab bouwpakketten op maat, volledige set installatietekeningen en ons professionele team biedt technische ondersteuning om u uw droomhuis te helpen realiseren.

Voor het verkrijgen van een bouwvergunning verzorgen wij alle benodigde constructietekeningen en rapportages. Neem contact op vraag naar de mogelijkheden.

Energiezuinige huizen van FAB5+

fab5plus

Duurzame en energiebesparende woningen op maat. Leverancier van SIP panelen; complete casco bouwpakketten.

FAB5+
Tinyhouse👊🏼🔨👶👧 Tinyhouse👊🏼🔨👶👧
Villa P+R ☺️ #mooi #architecture #architectuur Villa P+R ☺️ #mooi #architecture #architectuur #stukwerk #plaster #window #kozijnen #trots #droomhuis #fabfiveplus #sustainablebuilding #duurzaambouwen
Bekijk meer... Volg op Instagram

Wilt u graag een duurzaam en energiezuinig huis bouwen?

INFORMATIE AANVRAGEN »