Duurzaam huis bouwen:

Wilt u een duurzaam huis bouwen aangepast op uw woon wensen en met een heldere prijs? FAB5+ helpt u daar graag mee. Wij ontwerpen en bouwen geheel nieuwe duurzame woningen.

INFORMATIE AANVRAGEN »
Geen energierekening meer

Duurzaam huis ontwerp

Slim en passief ontwerpen

Zeer hoge isolatie

Luchtdicht en hoogwaardig isolerend bouwsysteem

Helder investeringsoverzicht

Ontwerp-op-maat binnen uw budget

Duurzaam huis bouwen

U kunt bij ons terecht voor een uniek en nieuw ontwerp of voor het bespreken en uitwerken van een bestaand ontwerp. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Dan kunnen wij u meer vertellen over onze manier van werken. Neem contact met ons op

Wat is een duurzaam huis?

Duurzame huizen, energie-neutrale huizen, energiezuinige huizen, nul-op-de-meter woning, passiefhuis etc. Tegenwoordig zijn er allerlei termen voor een duurzame huizen.
Wanneer spreekt men van een duurzaam huis? In principe wordt een huis wordt duurzaam genoemd als het gebouwd of verbouwd is aan de hand van het zogenaamde Trias Energetica Principe wat ook vaak wordt gebruikt als uitgangspunt voor een duurzaam leven. De uitgangspunten van het Trias Energetica Principe zijn:

1. Beperk het energieverbruik door verspilling tegen te gaan; bijvoorbeeld een compacte gebouwvorm of door isolatie van gevels en daken. En dat is nu net het eerste uitgangspunt bij FAB5+. Zorgen voor een optimale isolatie van de schil van de woning. Door ons SIP bouwsysteem zorgen we dat de isolatiewaardes al zeer goed zijn. (Isolatiewaarden van Rc 5.0 of Rc 7.0 in de totale opbouw van de gevel- of dakconstructie)

2. Gebruik duurzame energiebronnen. Dit zijn energiebronnen die altijd aanwezig zijn zoals zonlicht, windkracht, waterkracht en aardwarmte. Wij kiezen tijdens het ontwerpproces altijd voor een efficiënte benutting van de zon.
Simpel gezegd: In de winter de zon toelaten voor ruimteverwarming en in de zomer de zon buiten houden voor koeling. Bijvoorbeeld door het voorzien van externe structurele beschaduwing, zoals balkons, luifels of buitenzonwering.

3. Als alles is gedaan aan energiebesparing en hernieuwbare energie, is het zaak om de installaties (voor verwarming, warm tapwater, koude, ventilatie) en verlichting zo efficiënt mogelijk te laten werken.

Een heldere strategie om een energiezuinig ontwerp voor je nieuwe huis te maken.

  • Een duurzaam ontwerp
  • De locatie en het soort woning waar u in gaat wonen
  • Gebruik van duurzame bouwmaterialen(verduurzaamd hout, onderhoudsvrij etc)
  • Duurzaam en luchtdicht bouwsysteem
  • Klimaatcontrole binnen de woning
  • Verbruiken en opwekken van energie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Stuur ons een email met uw vraag of klik op onderstaande button:

INFORMATIE AANVRAGEN »

Welke soorten duurzame woningen zijn er eigenlijk?

Energiezuinige woningen: Het energieverbruik wordt beperkt en dit type woning kent een compacte bouwstijl.
Nul energie woning: Bij dit type woning wordt er in een jaar evenveel energie opgewekt als gebruikt.
Passiefhuis: Het verlies van de warmte in dit type woning wordt gereduceerd door isolatiemateriaal te optimaliseren, warmte wordt teruggewonnen via het ventilatiesysteem en de luchtdichtheid is erg groot.

Een heldere prijs en vooraf inzichtelijk

Vaak hangt er een flink prijskaartje aan het bouwen van een huis. En voor een duurzaam huis is dat niet anders. U kunt het ook zo bekijken; het is nú investeren om later minder kosten te hebben aan uw woning door energieverbuik, onderhoud etc. Naast de kosten voor een kavel, moet u rekening houden met de nodige andere investeringen. Hierbij moet u denken aan ontwerp en advieskosten, bouwkosten en de bijkomende kosten als leges/heffingen(afhankelijk per gemeente), sonderingen , financieringskosten en onvoorziene kosten.

Door slim en efficiënt te ontwerpen, de woonwensen goed te vertalen naar een ontwerp wat past binnen uw budget, kunnen we samen zorgen voor een overzichtelijk investeringsoverzicht. Natuurlijk zijn de keuzes die gemaakt worden wat betreft de woning van essentieel belang voor de uiteindelijke kosten. Een woning die gestucte gevels heeft is bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper dan een zinken felssysteem. Ook de keuzes in keuken of sanitair, kunnen uw bouwbudget flink verhogen of verlagen. Zorg daarom altijd goed dat u weet wat u wilt, waarom en wat de hoogste prioriteit heeft.

Een duurzaam huis bespaart u geld en met een energieneutrale woning bespaart hiermee het milieu. Een investering dat voor mens en milieu zeer waardevol is. Bent u benieuwd geworden naar wat FAB5+ voor u kan betekenen? Wij staan u graag te woord over alle mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Duurzame woning bouwen

Een duurzame woning bouwen is natuurlijk duurzamer dan traditionele bouw (kalkzandsteen, baksteen, beton) omdat u minder bouwmaterialen verspilt. Maar ook de CO2 uitstoot bij de productie is veel lager dan bijvoorbeeld bij kalkzandsteen.

Of je nu een levensloopbestendige woning, een heel modern ontworpen villa, een ruime maar degelijke twee-onder-één-kapwoning, unieke architectonische bungalow of een schuurwoning wilt. Wij vinden dat iedereen dat zou moeten kunnen tegen een goede prijs. Jij bepaalt hoe jouw droomhuis eruit ziet en wij regelen dat het gebouwd wordt, zonder zorgen.

INFORMATIE AANVRAGEN »

Wilt u graag een duurzaam en energieneutraal huis bouwen?