Energiezuinig huis bouwen – op weg naar BENG

 

Wij bouwen energiezuinige woningen op maat.

Wilt u een energiezuinig huis bouwen naar jouw wens, kavel en budget? FAB5+ helpt je graag met alles om een energieneutrale woning te bouwen. Van schetsontwerp tot een definitief ontwerp met vergunningsaanvraag, naar een calculatie en uiteindelijk de bouw. Wij bouwen geheel nieuwe energiezuinige woningen voorzien van de laatste innovatieve technieken. Zonnepanelen en een warmtepomp zijn meestal standaard geïntegreerd. Een energiezuinige woning begint met een energiezuinig ontwerp. Tijdens het ontwerpproces houden wij altijd rekening met de volgende factoren: oriëntatie, compactheid, glaspercentage, overstek en zonwering.
Energiezuinig huis bouwen

Een energiezuinig huis bouwen betekent een huis bouwen dat geen externe energie meer nodig heeft voor de verwarming, koeling of voor warm water. We proberen primair energie te besparen door een slim ontwerp dat gebruikt maakt van natuurlijke verwarming (passieve zonne energie) en zeer goede isolatie. Gebruik van de juiste installaties (ventilatie / pv-panelen moeten mede zorgen voor een goed wooncomfort en een gezond binnenklimaat. In zeer goed geïsoleerde woningen is een gezond binnenklimaat in grote mate afhankelijk van de voorzieningen voor luchtverversing. Waar het om gaat is een hele dikke laag isolatie, op de gevel, de vloer en het dak. En verder lage U-waardes voor (triple) glas en kozijn en een hele goede kierdichtheid (ventilatie mag, infiltratie niet).. De volgende stap is BENG; Bijna Energieneutraal Gebouw dat vanaf 1 juli 2020 verplicht is. BENG is gebaseerd op de Trias Energetica, een driestappenstrategie om een energiezuinig ontwerp te maken. De EPC voldoet dan niet meer.

Betaalbaar een duurzaam huis bouwen

Onze manier van bouwen met hout (SIP panelen) betekent dat het energieverbruik veel lager is dan dat van een traditionele woning. Het natuurlijk lage energieverbruik is goed voor u, het milieu en uw portemonnee. Maar het is in principe pas de basis. Zonder extra isolatie realiseer je complete wand- en dakconstructies een Rc-waarde van 7,0 of meer. Op een traditionele manier van bouwen met steen schiet men tekort of wordt het heel kostbaar wanneer je aan de strenger wordende energienormen EPC en BENG wil gaan voldoen.

INFORMATIE AANVRAGEN »
moderne energiezuinige bungalow woning
Moderne en duurzame bungalow woning
moderne energiezuinige kubuswoning
Moderne energiezuinige en kubistische woning
Energiezuinige kubuswoning

Ben je op zoek naar een moderne ruime eengezinswoning? Dan is onze energiezuinige kubuswoning iets voor jou. Een kubuswoning, soms ook kubistische woning genoemd, is een woning in de vorm van een kubus. Dat betekent niet altijd een letterlijke kubus, soms wordt er gewerkt met uit- en insprongen, overspanningen en (dak)terrassen. Net dankzij de efficiënte vierkantvorm is een kubuswoning energievriendelijker dan de meeste woningen. De combinatie van de compacte vorm en het vele natuurlijke licht (en warmte) maakt dat er minder stookkosten zijn. Gecombineerd met energievriendelijke verwarmingstechnieken kunt u rekenen op lagere energiekosten. Een kubuswoning heeft dan wel een luxueuze uitstraling, maar dat wordt niet gereflecteerd in de kostprijs ervan. Een kubuswoning is namelijk een van de meest kostenefficiënte woningen om te bouwen. Dat komt omdat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. Over elke vierkante centimeter werd nagedacht: er zijn dus geen verloren hoekjes.

Moderne energiezuinige schuurwoning

Energiezuinige schuurwoning. Ideaal voor jonge gezinnen, ruim, modern en betaalbaar. Met een ruime woonkamer, hal en keuken beneden, 3 slaapkamers plus een badkamer op de verdieping, is dit een lekker ruim opgezette vrijstaande woning. Het ontwerp is vormgegeven als een compacte schuurvorm volgens een energiezuinig en duurzaam concept. Standaard triple glas en de lucht-en kierdichte, zeer geïsoleerde schil zorgen ervoor dat deze schuurwoning zeer energiezuinig is. Vraag naar de mogelijkheden van deze moderne energieneutrale schuurwoning. Naast de goed geïsoleerde schil bestaat de basisuitrusting van een woning meestal uit een CV installatie met vloerverwarming. Met een WTW-installatie zorgen we voor de balansventilatie met warmte terugwinning. Voor de wens van een energieneutrale woning bepalen we uw specifieke energieverbruik en uw warmtebehoefte middels een EPC berekening. Uw elektrisch verbruik compenseren we door het toepassen van zonnepanelen.

duurzame energiezuinige schuurwoning
Zijgevel moderne schuurwoning
bijzonder energiezuinige bungalow woning
Heel bijzonder en op maat ontworpen energiezuinige bungalow.
Energiezuinige bungalow op maat

Deze bijzondere energiezuinige bungalow is op-maat-ontworpen.’ Een uniek ontwerp, en levensloopbestendige bungalow. De gevels zijn afgewerkt met Platowood en een donker felssysteem. Vraag naar de mogelijkheden.

Energiezuinige huizen van FAB5+

fab5plus

Duurzame en energiebesparende woningen op maat. Leverancier van SIP panelen; complete casco bouwpakketten.

FAB5+
Tinyhouse👊🏼🔨👶👧 Tinyhouse👊🏼🔨👶👧
Villa P+R ☺️ #mooi #architecture #architectuur Villa P+R ☺️ #mooi #architecture #architectuur #stukwerk #plaster #window #kozijnen #trots #droomhuis #fabfiveplus #sustainablebuilding #duurzaambouwen
Bekijk meer... Volg op Instagram

Wilt u graag een duurzaam en energiezuinig huis bouwen?

INFORMATIE AANVRAGEN »