SIP Panelen

Bouwen met SIP sandwich panelen. Energiezuinig en duurzaam huis bouwen.

Bouwen met SIP sandwich-panelen biedt een duurzaam alternatief om de schil slanker, sneller en lichter te kunnen bouwen. SIP panelen van FAB5+ zijn sandwichpanelen die bestaan uit buitenbladen van OSB, waarbij de kern wordt gevormd door EPS of NEOPOR. SIP staat voor Structural Insulated Panels; constructief isolerende sandwichpanelen. Dit betekent dat SIP panelen isolatie en drager (constructie) in één combineert. Neem contact op voor meer informatie om SIP panelen van FAB5+ te bestellen.

*Indien u vroegtijdig in uw ontwerptraject rekening houdt met het SIP bouwsysteem waarmee uw huis gebouwd moet worden, voorkomt u onnodige teken- en engineeringskosten.

SIP panelen, een houten huis bouwen

5S SIP panelen zijn hoogwaardige thermische panelen die bestaan uit een sandwich van twee lagen plaatmateriaal (OSB, multiplex, staal, of vezelcement), met daar tussen een isolerende laag geëxpandeerd polystyreen (EPS). De meest voorkomende panelen bestaan uit OSB met een EPS of Neopor EPS kern. Gemakkelijk te hanteren, natuurlijk en biedt flexibiliteit aan het ontwerp. Sip paneel is een ideaal product voor duurzaam bouwen. Het combineert de twee voordelen van energie-efficiëntie (door de hoge isolatiewaardes) en de vermindering van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

 

SIP Bouwpakket, zelf een huis bouwen is nu makkelijk.

Wil je zelf een eigen huis bouwen? Waarschijnlijk een duurzaam huis, voor een betaalbare prijs en met een lage energierekening? Dat kan heel makkelijk met het 5S SIP Bouwsysteem. Of je nu een levensloopbestendige woning wilt, een modern ontworpen vrijstaande woning of bungalow. Jij bepaalt hoe jouw nieuwbouw woning eruit komt te zien en wij regelen dat het gebouwd wordt, zonder zorgen. Maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf of door iemand anders te laten bouwen. Zo snel en simpel is het. Meerdere afbouwsystemen kunnen gebruikt worden, er is ruime keus van gebruik en toepassing. Wil je een houten huis bouwen? Om u volledig hierover te informeren en de materialen te ervaren is een persoonlijk gesprek de uitkomst.

Bungalow SIP panelen
Voorbeeld van moderne bungalow met SIP panelen gebouwd.
SIP casco kubuswoning
SIP casco van een moderne kubistische woning
Simpel bouwen

De sandwich panelen komen als complete prefab woning op de bouw aan, op maat gemaakt met deur en raamopeningen, maar zonder het kozijn.
Het EPS (of NEOPOR) is verzonken langs de randen om panelen naadloos te bevestigen aan vloer, plafond of andere panelen.

Perfekt gefabriceerd

De casco woning wordt eenvoudig geïnstalleerd door het aanhouden van de bouw- en werktekeningen. Alle openingen van deuren en ramen zijn computergestuurd in de fabriek gesneden. Alle bevestigingsmiddelen en benodigde gereedschappen worden door ons meegeleverd. Doordat het huis als een bouwpakket gemaakt wordt, is het opbouwen van het SIP casco huis in ongeveer 1 week te realiseren. Daarna kan de afbouw beginnen.

SIP casco bungalow
Voorbeeld van SIP casco van een bungalow op maat.

Lucht-en kierdicht bouwen

Luchtdichtheidsklasse 3 (uitstekend) met een qv;10 waarde van <0,15

Compleet SIP panelen casco

Een compleet constructief en isolerend houten bouwpakket voor je huis.

BENG-eisen

Energiezuinig en kierdicht bouwsysteem, zeer geschikt voor BENG

Huizen in SIP gebouwd

 

fab5plus

Duurzame en energiebesparende woningen op maat. Leverancier van SIP panelen; complete casco bouwpakketten.

FAB5+
Tinyhouse👊🏼🔨👶👧 Tinyhouse👊🏼🔨👶👧
Villa P+R ☺️ #mooi #architecture #architectuur Villa P+R ☺️ #mooi #architecture #architectuur #stukwerk #plaster #window #kozijnen #trots #droomhuis #fabfiveplus #sustainablebuilding #duurzaambouwen
Bekijk meer... Volg op Instagram

Prijs opvragen voor een SIP panelen bouwpakket?